onsdag 20 oktober 2010

Forsta tiden i San Francisco

Efter en helt sjukt lang resa och mange timmars vantan pa flygplatsen da Hanne landade 7 timmar efter mig sa kom vi antligen hem till Hannes kusin Einar for att sova ut. Det coola ar att Einar inte bor var som helst utan pa en husbat pa Pier 39 mitt i downtown SF bredvid turiststraket. Jag tycker det ar helt underbart att gunga till somns men Hanne har lite problem nar vi gar i land for da gungar det fortfarande under hennes fotter.

Trakigt nog fick jag nyheten om att farfar gatt bort precis nar vi forst kommit hem till Einar forsta kvallen. Det var sjalvklart valdigt jobbigt och jag hade helst varit hemma just da. Men Hanne ar en angel och tog sa val hand om mig. Jeg tror farfar hade velat att jag fortsatte min resa som planerat och just nu ser det ut som att det kommer bli precis sa. Jag sorjer och tanker pa honom har borta och hoppas ni dar hemma tar hand om pappa, mamma och Markus!

Efter att ha sovit ut sa tog vi en tur i SF men forsta dagen blev anda ganska chill da jag var ganska jetlagged och vi dessutom hade en husbat att hanga pa. Igar tog vi dock bilen till den jaoanska tjejen som ocksa bor har pa baten och gav oss ut pa en tur till Wine Country over Golden Gate bron. Napa er den sjalvklara destinationen men grannbyn Sonoma ar mycket mysigare och rekommenderas start for den som gillar gratis chokladprovning och utsokta kaffe milkshakes. Vinprovning pa ett winery hann vi sjalvklart ocksa med aven om jag fick spotta i koppen eftersom jag var designated driver. Att kora bil har gar for ovrigt bra aven om det er en del saker som ar lite konstiga. T.ex. har dem trafikljus mitt pa vagar med 65mph men det fungerar forvanansvart bra. Vagarna ar veldigt raka och langa sa man blir varnad i god tid. Det er ocksa forsta gangen jag jobbar mig genom 5-6 filer for att komma till ratt avfart (vilket jag anda inte gor hela tiden).

Om knappt en timme ska vi ut till Alcatraz och sedan har vi stora planer pa att shoppa oss igenom downtown SF for att avrunda kvallen med fest och utgang tillsammans med Hannes kusin. Imorgon ska vi hamta ut en bil och kora in mot Yosemite national park och sen vidare till Las Vegas baby! Jag inforskaffade igar en superfin kamera sa det kommer lite bilder senare.

1 kommentar:

  1. Hi Andy!!!! Thanks for the blog so we can follow you on your adventures!!...PLEASE add a Google translator so I can get it in English because all I know so far in my Swedish studies is dricker and ater...lol...Big hugs for you...Jacque

    SvaraRadera