söndag 7 november 2010

Shopping och badhus i Seoul

Manniskorna i Seoul ar helt sjukt modeintresserade och igar fant vi ut att det finns valdigt bra shopping att tillga. Jag splitta upp med tjejerna och navigerade mig genom Myeongdongs gator i flera timmar och hade latt kunnat byta ut hela min garderob. Med min ryggsack som den storsta begransningen shoppade jag bara en troja. Priserna ar OK men inte superlaga.

Idag byta vi hostel for vart gamla var sjukt ackligt. Vi bor nu mycket finare och eftersom jag inte riktigt gillade duschen pa det gamla hotellet sa tyckte vi det var valdigt smart att sticka till badhuset idag. Det var en speciell upplevelse med folk som bara lag pa massa mattor i halvvarma rum och sov. Tydligen kunde man bo dar... I alla fall sa fans dar sma basturum i med bl.a. massa smastenar pa golvet i ett. Dar fanns ocksa massa elektiska massagestolar som komplement till de vanliga massagerna man kunde kopa. De konstigaste ritualerna holls dock inne pa mannens avdelning. Dar satt folk pa sma pallar och tvattade sig valdigt grundligt om dem inte stod och skrubbade en annan man pa ryggen. Alla gick dessutom och borstade tanderna och rakade sig. Dar fanns ocksa frisor, bubbelpool, bastu och annu mer massorer. Jag holl mig till jacussin och tvattade min egen rygg med de tvattlappar och tval som man fick gratis. Det var allt i allt en valdigt trevlig upplevelse efter att man listat ut vad man skulle gora av att titta pa hur alla andra gjorde. Skyltarna hjalpe inte mycket da de endast stod pa koreanska. Ren tur att jag hamnade pa herrarnas...

5 kommentarer:

 1. haha jag det var nog väldigt tur:)

  kram Elin

  SvaraRadera
 2. Eller otur.........;0)
  Kram moster

  SvaraRadera
 3. Hallojsan vännen!
  Måste börja med att fråga om kameran fungerar???
  Hoppas verkligen inte den gett upp redan;o)!
  Det verkar som du/ni är ute på många härliga äventyr. Blir inte alls avis på Er. Här hemma händer typ INGET!!
  Kanske har du möjlighet ngn dag på Skype. Saknar dig en liiiiiten aning!!
  Sköt om dig vännen och ge Hanne en kram från mig.
  /Mamma

  SvaraRadera
 4. Hej Andreas,
  hoppas att allt är bra med er och att ni njuter av er resa och äventyr. Jättekul att kunna följa med er via din blog :0)! Låter onekligen som om ni får uppleva mycket spännande hela tiden.
  Flickorna och jag har för en och en halv vecka sedan kommit hem från vår Egypten resa, vi är sååå nöjda, vi hade det varmt och skönt samt tid för mycket mys tillsammans, härligt!
  Den här veckan är som vanligt sånär som på att vi ska se Lady Gaga i Malmö Arena på fredan, ska bli jättekul! Alla som ska gå med i vårt sällskap ska träffas hemma hos oss och värma upp lite, det blir med Sushi och Saké!
  Sköt om dig så hörs vi snart igen, kram kram från moster

  SvaraRadera
 5. Skönt att höra att allt är ok! Läste i tidningen om farliga maneter......så min vän ni är väl försiktiga??!!

  Stor kram till Er från mig♥...saknar Dig!!

  SvaraRadera