måndag 22 november 2010

Beijing, Xi'an, Hong Kong och nu Kuala Lumpur

Det var ett tag sen jag fick skrivet har, lite att skylla pa censuren i Kina som gjorde att jag inte kom at bloggen men ocksa att schemat har varit fullspackat.

Fran Seoul bar det alltsa av till Beijing dar vi efter manga om och men lyckades fa taxichaufforen att hitta fram till vart hostel (som for ovrigt var hur bra som helst). Kina var generellt valdigt kallt men vi hittade ett valdigt bra satt att varma oss pa; Shopping!! Det ar helt sjukt roligt att ga omkring pa de har marknaderna med fakeklader overallt och pruta som en galning pa varenda grej man vill ha. "Special price for you my friend", "This one okey!?", "How many you want?", "What colour, you want?" Och man prutar inte lite heller! "Fjallraven" och "Haglofs" jackor for san 150kr men basta kopet blev nog anda den skraddarsydda kostymen.

I ovrigt klattrade vi sjalvklart pa Kinesiska muren (1/5 av kinas befolkning var med och byggde den over 6000km(!) langa muren) en dag och kollade in olympiska byn samt gjorde nagra andra turistgrejor. Den kinesiska maten var ingen hojdare. Den karakteriserades av daligt kott med massa ben men sa lange man holl sig till ratterna utan kott kunde man fa en hel del gott ocksa. I ovrigt skulle jag vilja saga att kina karakteriseras av galen trafik, mycket smog och manniskor som aldrig ler. Men det finns mycket i kina som jag garna skulle utforska vidare ocksa sa det finns sakert en chans att jag aker tillbaka i framtiden.

Vi hoppade pa ett nattag till Xi'an och spenderade en heldag dar for att kolla pa Terakotta armen som verkligen var vart det. Hastar, vagnar, vapen och 7000 soldater byggde harskare Qin 700 ar fore kristus for att nar han dog begravas med dem. 700 000 manniskor involverades i arbetet!

Sen flog vi till Hong Kong. Imponerande stad (som ett mer civiliserat och utvecklat kina) med sjukt manga hoga byggnade. Fortfarande en del smog men mycket battre an det vi sag pa fastlandet Kina. Har spenderade vi dagarna med lite hiking och sightseeing samt fest. Tre folk fran Hannes och Meretes klass ar pa utbyte har sa de visade oss runt till bra fest och matstallen. Dim sum ar lite som kinesisk tapas och ar helt fantastiskt gott. Hong Kong gillade jag riktigt mycket och dit kommer jag garanterat att aka igen.

Nu har vi kommit till Kuala Lumpur dar det ar 30 grader och sjukt fuktigt. Jag har kommit fram till att Hong Kong hade precis en san temperatur jag trivs som bast i. I denna varmen ska man helst ligga pa en strand pa Hawaii :D. Men pa schemat star sightseeing med bl.a. tvillingtornen.

Allting ar med andra ord bra med oss alla och vi far uppleva sjukt mycket roligt. Nu har vi tre dagar eller liknande i KL for att sen flyga till Indien som blir vart sista stopp.

4 kommentarer:

 1. Hej Andreas, och Hanne, tack snälla ni som låter oss här hemma följa med på er spännande resa!
  Det låter onekligen som om ni får uppleva så mycket spännande, nya, konstiga och mindre konstiga saker, härligt! Det är ju helt fantastiskt att det är samma jord vi går på, att länderna och vi människor skiljer sig så från varandra, underbart!
  Du och Anders får fortsätta prata om Kina när vi ses nästa gång, han var också både mycket positivt inställd och mindre positivt inställd till vissa saker. Muren tex tyckte han var helt fantastisk. Med tanke på hur terrängen runt omkring ser ut så undrar man ju lite hur det någonsin skulle kunna komma någon och anfalla???
  Sen tycker jag att den här Terrakotta armén låter som en supercool grej att få uppleva. Jag tycker också det är bra att ni hinner med att festa och umgås lite med kompisar också, det är ju också minne man bär med sig i hela livet.
  Här hemma är allt som vanligt i november, svinkallt med ca 1,5 plusgrad, små regnande som känns som om det regnar småspik, hua så hemskt det är! Men, som tur är så är det 1:a advent på söndag (samma dag som Christer fyller år ;0)) och jag hängde upp våra adventsstjärnor igår, mmm det tycker jag är mysigt! Årets Glögg, Saffrans-smak, är inhandlad, så på söndag blir det premiär smak av den, härligt!
  Flickorna har, innan jullovet, slutspurt i skolan. På torsdag är det öppethus på Borgarskolan här i Malmö, så då ska vi vara där på besök. Det är ett stort beslut Linnea står inför till nästa höst, men det lutar väl mest åt att det blir NV, men inget är bestämt! Elin sjunger och dansar mest hela dagarna och kvällarna men hon sover om nätterna ;o)! Så i fredags när vi var och såg Lady Gaga på Malmö Arena var Elin i sitt esse. Showen med Lady:n var otroligt proffsig och supercool. Jag är inte hennes största fan men jätteroligt att ha sett henne live och showen var som sagt supercool och riktigt annorlunda!
  Nu önskar jag er några härliga dagar i Kuala Lumpur och att ni sen får en härlig, spännande och mysig vistelse i Indien!
  Tusen kramar till er från oss här på La Beritta, Linnea, Elin, Anders och moster

  SvaraRadera
 2. Andy, I am happy to know that you are still alive and well!!! Even I was getting worried about you...and when you get back home I want to see all of those pictures!!! Sweetie, be safe and enjoy the rest of your trip!!! We are all ready for you to get back home!!! Hugs..Jacque

  SvaraRadera
 3. Grattis på Andreas-dagen!
  Skickar denna namnsdags hälsning från ett helt fantastiskt Malmö, solen skiner, det är 9,5 minus grader och snön glittrar!
  Förmodar att det inte är likadant hos er där ni är??!! ;0)
  Tusen kramar från moster

  SvaraRadera
 4. Vad kul med en uppdatering fran kalla sverige. Jag maste erkanna att jag borjar sa smatt langta hem till det :). Kanske inte just nu nar jag ligger och solar i Udaipur med en bra bok i handen :D.

  All is well! Hope you manage to understand some of my swedish Jacque, otherwise pictures will be posted in due time :).

  SvaraRadera